Megújuló energiaforrásaink

Rohamosan fejlődik az elektromos autók piaca, de elterjedésüket hátráltatja egyelőre az elektromos töltőállomások hazai hálózatának lassú kiépülése. Senki sem emlékszik már, milyen volt a 20. század elején a táj benzinkutak nélkül, de már arra sem, milyenek voltak a házaink a hetvenes években parabola-antennák nélkül; és azt is csak az idősebbek tudják felidézni, hogy milyen lehetett az élet az online-életforma előtt.

Hamar hozzá fogunk szokni az e-töltőállomások létéhez is. Ahogy egy helyiségbe lépve sokan elsőként dugaljat keresnek telefontöltőjüknek, úgy nemsokára természetszerűleg kihegyezett lesz a figyelmünk az e-töltőállomásokra is.

Vajon ezen új készségek elsajátítása közben nem feledkezünk-e meg egy másik megújuló erőforrásunkról, amit katolikusként a szentáldozáskor veszünk magunkhoz? Ez a kétezeréves energia-áradás Jézus Krisztus önfeláldozó szeretetéhez csatlakoztat bennünket. Az Oltáriszentségben krisztusi szeretettel töltekezünk, életünk megújul, minden mozzanata értelmet kap, és lendülettel telítődik. Ma sokan közömbösek az e-töltők iránt, mert nincs e-autójuk. Sokan közömbösek az Oltáriszentség iránt is, mert nem is sejtik, micsoda erő rejlik benne. Ők nem tettek szert vevőegységre. A kütyük és okos-eszközök birtoklása státusszimbólum. A vágy, hogy Jézussal közvetlen kapcsolatban éljek, személyes ügyem. Ez utóbbit nehezebb reklámozni, és nincs is benne pénz, birtoklás, ez kétségtelen.

Aki viszont egyszer rátalált erre az energiaforrásra, belőle merít erőt a szelídséghez, a játékossághoz, a kíváncsisághoz, a tapintathoz, a jókedvhez. Vágyom újra a szentáldozáshoz, hogy meglássam az emberek értékeit, mindazt, amit Isten teremtő erővel belelátott a szívükbe. Vágyom újra a szentáldozáshoz, hogy jó szokásokat alakítsak ki, és értékesnek érezzem magam. Vágyom minden vasárnap a szentáldozáshoz, hogy feltöltődjek a következő hétre mosollyal.

Rosner Zsolt plébános

SACRED HEART CO-CATHEDRAL

Kép forrása: https://sacredhearthouston.org/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.