Hétfő, húsvéti idő, 2. hét – Gépolaj

Igenaptár-napi olvasmányok

Gépolaj

Aki gépekkel dolgozik, tudja, hogy különféle kenőolajok, gépolajok szükségesek a működésükhöz. Hiányukban kopnak, elromolnak. Nem elég tehát üzemanyagot venni, és nyomni ezerrel, hanem kenőolajjal is el kell látni őket a kellő tisztítás mellett.
Nehéz ezt megtanulni az egyszer használatos, az eldobható kultúrájában szocializálódva. Mi csak nyomjuk a gázt, és nem törődünk a Földdel, nem törődünk egymással. Élőlények milliárdjait tapossuk el túl nagyra nőtt ökológiai lábnyomunkkal, és egymást is eltapodjuk. Minden munkanap 100 abortuszt végeznek Magyarországon, de eltapodjuk egymást egy-egy letorkolással, gúnnyal, meg nem hallgatással is.
Péter és János a főtanács elől kiszabadulva nem nyomták ezerrel a gázpedált, nem terveket ácsoltak, nem lázadást szítottak a zsidó és római vezetők ellen. Hanem a gépolajhoz nyúltak, elmentek övéikhez, együtt dicsérték Istent, majd kérték, hogy védje meg őket, hogy “teljes bizalommal” hirdethessék az Ő szavát.
Nikodémus sem értette, „Hogyan születhetik valaki újra, amikor már öreg?”. De az Úr megvilágosította: „újjá kell születnetek!” Legyetek bátrak és nyitottak Istenre! „Így van ez mindenkivel, aki a Lélekből született.” És Nikodémus ott volt a kereszt alatt, az apostolok pedig újra elteltek Szentlélekkel, és továbbadták tapasztalatukat: „Boldogok mindazok, akik benned bíznak, Uram!”

Olajozd meg valamelyik kapcsolatodat egy telefonhívással, meghallgatással!

gepolaj

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.