Szombat, húsvéti idő, 2. hét – Mit látsz? (88. zsoltár)

Igenaptár-napi olvasmány

Mit látsz?
Van, aki sopánkodik, van, aki aggódik. Van, aki közös ismerősökről kérdez, van, akit a virágok érdekelnek. Van, aki politizál, van, aki meccset néz. Mindenkinek más a szemüvege, mindenki másra fokuszál.
Isten rád kiváncsi. Nem a bűneidre, és azt szeretné, hogy te se azok körül forogj. Azért hív, hogy bánd meg az elkövetett bűnöket, hogy ki tudd mondani, ezentúl másként csinálom. Isten új, tiszta, csodálatos vonalvezetésű rajzot készít a te életutadról, de neked kell lapoznod, hogy tiszta lappal indulhass.
Ezt a tiszta lapot énekli meg a zsoltáros. Azt a pillanatot, amikor lapozok, és nem magammal, másokkal, meccsel, politikával vagyok elfoglalva, nem is a kiskertemmel, hanem Ővele. Azt a pillanatot, amikor Isten a fontos, végre csak Ő. Csak így találkozhatom az Úr irgalmával. Mint egy szerelmes, önfeledten beleveszek az Úr dicséretébe. Mindenről Ő jut eszembe, mindent Őérte dicsérek, “arcod fényében járhatok, Uram, és egész nap örvendezek nevednek.” (vö. Zsolt 88, 16-17)
Ettől még lesz, aki sopánkodik, lesz, aki aggódik. Lesz, aki közös ismerősökről kérdez, lesz, akit a virágaid érdekelnek. Lesz, aki politizál, lesz, aki meccset néz. Akármelyik is legyél éppen, a te szemüveged már Istenre fokuszál, és az Ő csodáit látod meg, akármit is tegyél. “Boldog vagy, mert tudsz ünnepelni.” (vö. Zsolt 88, 16)
Te – ma – mit – látsz?

szemeszet

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.