Hétfő, húsvéti idő, 5. hét – Repülni akarok

Igenaptár – napi olvasmányok
Repülni akarok

Előfordult már Veled, hogy olyan ajándékot vettél, amilyent Te szerettél volna kapni? Hát, nem arattál vele osztatlan sikert, ugye? Mert magadból indultál ki. De hogyan is tehetted volna másként?
Ugyanígy volt az ember sokáig a repüléssel is. Látta, hogyan repül a madár, a méhecske, behelyettesítette magát a kis állat helyébe, és próbálta utánozni. Csakhogy az ő izomzata nem erre van kitalálva, ezért minduntalan kudarcot vallott.
Ezért hív bennünket Jézus arra, hogy nem magunkból, hanem Istenből induljunk ki, hiszen ismerjük őt: Jézus megmutatta nekünk magában az Atyát. Jézus arra hív, hogy lépjünk ki magunkból, és az Atya szerető, jóakaró, teremtő látásával nézzünk egymásra és a világra.
Ez történt Pál apostollal Lisztrában, amikor a béna ember szemébe nézett. Nem Pál gyógyította meg, hanem Isten látása. Ez az isteni látás tanít meg bennünket, hogy ne azt lássuk a másikban, ami szerintünk jó neki, ne is azt, hogy ő szerinte mi lenne az, hanem hogy Isten mire hívja őt. Repülni csak úgy lehet, ha megértem, hogy a repülés milyen tulajdonságokat kíván, milyen belső dinamizmusra épül, és belépek ebbe a miliőbe a technika világán keresztül. Ajándékot akkor veszek jól, ha Isten teremtő tekintetével szeretek. “A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek.”

Vajon Isten milyennek látja a most következő feladatomat?

a_repuloember

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.