Hétfő, húsvéti idő, 7. hét – Abból, ami otthon van

Igenaptár – napi olvasmányok

Abból, ami otthon van

A karantén divatot teremtett: főzz abból, ami otthon van! Ne járj el naponta boltba, hanem vásárolj be hetente egyszer, ekkor légy átgondolt, és otthon aztán légy találékony a főzéskor, és használd az otthon lévő alapanyagaidat.
Pál apostol így “főz”: megtalálja mindenki fejében a “hozott anyagot”, megörül neki, megdicséri, beszél róla, mint a téma nagy ismerője, aztán onnan elindulva megfőzi a maga menüjét, ami elvezet Jézushoz, Isten szeretett Fiához, akit Isten feltámasztott a halálból, hogy életet adjon minden benne hívőnek.
Jó lenne tanulnunk Páltól, és meghallgatni a körülöttünk élőket, együttérezni velük, és velük együtt rádöbbenni, hogy az életükre Jézus a megoldás. Ehhez persze nem elég elmondani nekik a gyerekkorunkban hittanórán tanultakat. Keresztelő János keresztségében részesült híveket talált Pál Efezusban, akik nem is hallottak Jézusról. Hányan vannak a mi környezetünkben, akiknek semmit sem mond Jézus Neve? Akik nem könnyebbülnek meg, nem ujjonganak fel, nem ragyog fel a tekintetük e név hallatán. Épp úgy, mint Keresztelő tanítványaié. Mert kellett nekik valaki, aki összekapcsolja Jézus személyével a szívükben lévő vágyakat Isten és az Ő boldogsága után. És Pál vállalkozott erre. Megtalálta a módját, mert tudott főzni abból, “ami otthon van.”

Kérlek, fedezd föl a mai beszélgetéseidben, mi lakik a munkatársadban, menyedben, lányodban. Dicsérd jószándékát, kedvességét, és áldd hangosan Jézust, hogy ennyi jóságot alkotott az ő szívében.

fasirtkrumpli-1112x743

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.