Jótékonysági program – 2021. máj. 2.

Tisztelettel meghívom a magyarszéki és barátúri búcsúba, a Magyarszéki és Abaligeti Plébániák jótékonysági programjára 2020. október 4-én. Jótékonysági programunkat a pandémia miatt 2021. május 2-ára halasztottuk. Megértésüket köszönjük! Számítunk hűséges megjelenésükre tavasszal!

Célunk, hogy megteremtsük közösen a jótékonykodás közegét, élhetővé, a társadalmi kapcsolatok megélésére alkalmassá téve szűkebb pátriánkat.

A jótékonysági programok bevételéből a tanév végén a Magyarszéki és Abaligeti Plébániák tizenkét településén lakó és/vagy iskolába járó, 2020/2021-ben harmadikos diákokat visszük a Fővárosi Nagycirkusz egy előadására, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Az egész­napos programon a kisdiákok a magyarszéki, abaligeti, mindszentgodisai és orfűi iskola pedagógusainak felügyelete mellett vesznek részt.

A magyarszéki és barátúri búcsú nemcsak ünnepi szentmiséket jelent majd, hanem Barátúron a szentmise előtt koszorúzás lesz a hősök emlékművénél, Magyarszéken pedig terménybetakarítási hálaadás a szentmise keretében. Mindkét helyen térzenével.

Program

Barátúr, Rózsafüzér Királynője-templom

09.15     koszorúzás a hősök emléktáblájánál

09.30     ünnepi búcsúi szentmise

Magyarszék, Őrangyalok-plébániatemplom

11.00 ünnepi búcsúi szentmise és terménybetakarítási hálaadás

A templom előtt Barátúron és Magyarszéken a búcsúi szentmise előtt térzene lesz a Magyarszéki Német Nemzetiségi Fúvószenekar közreműködésével.

Barátúr, faluközpont

15.00 Kulturális műsor

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.