Plébániai hirdetések – 2020. szept. 6.

Szeptember 4-én Bánoson, szeptember 5-én Mecsekrákoson elmarad a bűnbánati liturgia, illetve a szentmise. Szeptember 6-án Abaligeten igeliturgia lesz.Megértésüket köszönjük!

Hétfőn délben a pécsi köztemető XX. parcellájában lesz Keller Józsefné Inkeller Erzsébet temetése. Érte és fiáért, Jánosért a gyászmisét, valamint férjéért a megemlékező szentmisét Magyarszéken 16 órakor tartjuk.

Kedden, Kisboldogasszony ünnepének napos napján 10 órakor ünnepi szentmisét mutat be a felújított magyaregregyi kegyhelyen Ft. Kovács József újmisés komlói káplán. Mindenkit vár szeretettel a kegyhely papsága!

Szerdán Abaligeten 6 órakor csendes imádság lesz az iskoláért, 17 órakor Magyarhertelenden esti imádságot végzünk. 18 órakor a bibliaóra elmarad a magyarszéki plébánián.

Csütörtökön 14 órakor gyászmisét mondunk Godisán Görcs Jánosért. Ezt követően veszünk búcsút tőle a temetőben. Magyarszéken szentségimádás lesz papi és szerzetesi hivatásokért 16.30-kor a plébániatemplomban kérés esetén gyóntatással.

Pénteken 16.30-kor Godisán bűnbánati liturgia lesz.

Szombaton 16 órától gyóntatás, 16.30-kor búcsúi szentmise lesz Egyházbéren Fájdalmas Anya tiszteletére. 18 órakor Tekeresen lesz szentmise.

Jövő vasárnap 7.45-kor gyóntatás, 8 órakor búcsúi szentmise lesz Kishajmáson Szent Kereszt felmagasztalása tiszteletére. A szentmisében lesz három diákunk második tanúságtétele keresztelésük előtt. Husztóton igeliturgia lesz. 9.30-kor Godisán búcsúi szentmisét mondunk Szűz Mária Szent Neve tiszteletére. A szentmisére várjuk a felsőmindszenti iskola diákjait Veni Sancte szentmisére. Kérjük, hozzák el az iskolatáskájukat, hogy megáldhassuk legfontosabb társukat a tanév során. Magyarszéken igeliturgia lesz. 11 órakor Magyarhertelenden búcsúi szentmisét mondunk Fájdalmas Anya tiszteletére. A szentmisében pótoljuk a húsvétkor elmaradt felnőtt keresztelést, de kisbabákat is keresztelünk ez alkalommal. A szentmisét követően tartjuk a Magyarhertelendi és Bodolyabéri Önkormányzat részvételével a koszorúzási ünnepséget a Hősök emlékművénél. Abaligeten igeliturgia lesz. A szertartások végén gyűjtést tartunk a Szentföld javára.

Plébániáink kalocsai-hajósi zarándoklata a járvány miatt ismét elmarad. Örülünk, hogy legalább Máriagyűdre eljuthattunk idén. A zarándoklatot egy későbbi időpontban pótoljuk. Megértésüket köszönjük!

Október 4-én egész napos rendezvénnyel szeretnénk ünnepelni a magyarszéki és barátúri búcsút. Délelőtt szentmisékkel, térzenével, délután 2 órakor a magyarszéki Faluházban ünnepi műsorral, 3 órától családos bállal. Rendezvényünk jótékonysági célja, hogy elvigyük a plébániáink területén élő harmadikos kisiskolásokat október 17-én buszos kirándulással Budapestre a Fővárosi Nagycirkuszba és a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Szeretettel hívjuk és várjuk a híveket, hogy ünnepeljünk együtt, amennyiben a járványügyi előírások ezt lehetővé teszik.

A kármelita nővérek kápolnájában hétköznap 8, vasárnap 11 órakor van szentmise.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.