Plébániai hirdetések – 2020. szeptember 20.

Évközi 25. vasárnap

Szerdán Abaligeten 6 órakor csendes imádság lesz az iskoláért, 17 órakor Magyarhertelenden esti imádságot végzünk áldoztatással. 18 órakor a bibliaóra lesz a magyarszéki plébánián.

Csütörtökön szentségimádás lesz papi és szerzetesi hivatásokért 16.30-kor Magyarszéken a plébániatemplomban kérés esetén gyóntatással.

Pénteken 13 órakor gyászmisét mutatunk be Magyarszéken Mezőlaki Géza lelki üdvéért, akitől a szentmise után veszünk búcsút a magyarszéki temetőben. 15.30-kor Abaligeten esküvő lesz, 16.30-kor ugyanitt elsőáldozói próba, amely próbát Felsőmindszenten 17.45-kor, Magyarszéken 19 órakor tartjuk gyónási lehetőséggel a szülőknek.

Szombaton Magyarszéken 11 és 14 órakor keresztelők lesznek, 16.30-kor Kovácsszénáján, 18 órakor Orfűn előesti szentmisét mutatunk be.

Vasárnap plébániáink elsőáldozásait tartjuk 8 órakor Felsőmindszenten, 9.30-kor Magyarszéken és 11 órakor Abaligeten. Imádkozzunk közösen elsőáldozóinkért és családjaikért, hogy hitüket gyakorló katolikusokká váljanak! Köszönjük az elmúlt években köztünk szolgáló hitoktatóink munkáját. 9.30-kor Magyarhertelenden szentmise lesz.

Plébániáink kalocsai-hajósi zarándoklata és az október 4-i egésznapos magyarszéki rendezvényünk a járvány miatt elmarad. Október 4-én a tervezett szentmiséket tudjuk csak megtartani koszorúzással, térzenével, terménybetakarítási hálaadással. Délutáni jótékonysági programunkat a járvány elmúltával, 2021. május 2-án pótoljuk. Megértésüket köszönjük!

A kármelita nővérek kápolnájában hétköznap 8, vasárnap 11 órakor van szentmise.

Járványügyi intézkedések

– a szentmisén és közösségi alkalmakon megbetegedett köhögő, tüsszögő személy ne vegyen részt;

– kérjük a híveket, hogy a szerdai bibliaórán, valamint a szentmiséknek, liturgiákon is használjunk maszkot és tartsunk egymástól 1,5–2 méter távolságot;

– kérjük, hogy a szentmisében a kézfogást mellőzzék;

– az áldoztatás lehetőleg kézbe történjen;

– kérjük a paptestvéreket és minden áldoztatót, hogy a szentmisék előtt és után, illetve az áldoztatás megkezdése előtt fertőtlenítsék kezüket;

– kérjük a szenteltvíztartók használatának mellőzését;

– a templomok bejáratánál helyezzünk el kézfertőtlenítőt;

– továbbra is kérjük, hogy a perselyezés a szentmise végén legyen;

– gyóntatáskor használjunk maszkot és tartsunk megfelelő távolságot;

– lehetőleg jól szellőző helységben vagy szabadtéren gyóntassunk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.