Plébániai hirdetések – 2020. szeptember 27.

Évközi 26. vasárnap

Szerdán Abaligeten 6 órakor csendes imádság lesz az iskoláért, 17 órakor Magyarhertelenden esti imádságot végzünk áldoztatással. 18 órakor a bibliaóra lesz a magyarszéki plébánián.

Csütörtökön 11.30-kor Dömöcsök Bélától veszünk búcsút a gyümölcsényi temetőben. Magyarszéken 16.30-kor szentségimádás lesz papi és szerzetesi hivatásokért a plébániatemplomban kérés esetén gyóntatással Kovács József komlói káplán úr helyett Rosner Zsolt plébánossal.

Szombaton Magyarszéken 11 órakor keresztelő lesz, 13.30-kor rendkívüli bérmálás, melyre a járványügyi helyzetre való tekintettel kérjük, hogy csak a bérmálandók közvetlen családja jöjjön. Megértésüket köszönjük! 15 órakor Ligeten lesz szentmise.

Vasárnap 8 órakor Kisbesztercén szentmise, Egyházbéren igeliturgia, 9.30-kor Mecsekrákoson szentmise, Bakócán igeliturgia, 11 órakor Abaligeten igeliturgia lesz. 9.15-kor Barátúron a templomnál koszorúzás, majd 9.30-kor Rózsafüzér Királynője-búcsú lesz. Magyarhertelenden ezen héten nem tartunk szertartást. 11 órakor Magyarszéken Őrangyalok búcsúja és terménybetakarítási hálaadás lesz. A búcsúi szentmisék előtt a Magyarszéki Német Nemzetiségi Fúvószenekar játszik a Német Nemzetiségi Önkormányzatok szervezésében, akiknek közreműködését ezúton is köszönjük! A magyarszéki szentmise után megáldjuk az Önkormányzat által helyreállíttatott, volt plébániakerítés oszlopaira elhelyezett keresztutat, rajta Fehér Margit Lujza művésznő tűzzománc képeivel. A nap további részébe tervezett jótékonysági programunkat a járvány elmúltával, 2021. május 2-án pótoljuk. Megértésüket köszönjük!

A kármelita nővérek kápolnájában hétköznap 8, vasárnap 11 órakor van szentmise.

Kérjük a híveket, hogy a szerdai bibliaórán, valamint a szentmiséknek, liturgiákon is használjunk maszkot és tartsunk egymástól 1,5–2 méter távolságot

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.