Plébániai hirdetések – 2020. október 18.

Évközi 29. vasárnap, Missziók Vasárnapja

Ma a missziók javára gyűjtünk. A Szentatya bátorít minket: Az, hogy kötelesek vagyunk fizikai távolságot tartani és otthon maradni, meghívás annak újrafelfedezésére, hogy társadalmi kapcsolatokra és közösségben megélt istenkapcsolatra is szükségünk van.” Adományaikat köszönjük és továbbítjuk.

Szerdán Abaligeten reggel 6 órakor csendes imádság lesz az iskoláért, 17 órakor Magyarhertelenden esti imádságot végzünk áldoztatással. 18 órakor bibliaóra lesz a magyarszéki plébánián. Ugyanekkor Abaligeten sanzonest lesz Ezerkilencszáz56 címmel Bacskó Tünde előadásában a Kultúrházban. A belépés ingyenes.

Csütörtökön 16.30-kor szentségimádás lesz Magyarszéken papi és szerzetesi hivatásokért a plébániatemplomban kérés esetén gyóntatással.

Pénteken, október 23 órakor imádkozzunk otthonainkban nemzetünkért.

Szombaton 15 órakor Orfűn szentmise lesz.

Vasárnap 9.30-kor Magyarszéken és Magyarhertelenden, 11 órakor Abaligeten szentmise lesz, valamint Magyarhertelenden 10.15-kor, Abaligeten 17 órakor W. A. Mozart Requiem-jének vonósötös átiratát játsszák a Nemzeti Filharmonikusok művészei. Este 6 órakor Pécsi Szent Mór, a Pécsi Egyházmegye védőszentjének tiszteletére ünnepi szentmise lesz a Pécsi Székesegyházban, ahol dr. Udvardy György apostoli kormányzó úr állandó diakónusokat szentel az egyházmegye szolgálatára. Köztük lesz Asztalos Gábor Tamás testvérünk, aki közöttünk élve kezdte meg felkészülését diakónusi szolgálatára. Foglaljuk őt és kedves családját imáinkba! A szentmise keretében adja át apostoli kormányzó úr az egyházmegyei kitüntetéseket. A kitüntetettek között lesz idén Denkinger Istvánné Magdolna, aki a Család-Ünnepek, zarándoklatok szervezésében, plébániai életünk mozgatásában évek óta sok-sok segítséget nyújt a mindenkori plébánosnak. Jöjjünk el minél többen erre az ünnepi alkalomra, hogy vele ünnepelhessünk!

A kármelita nővérek kápolnájában hétköznap 8, vasárnap 11 órakor van szentmise.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.