Plébániai hirdetések – 2020. november 22.

A mai napon a Caritas javára gyűjtünk. Adományaikat a Katolikus Karitász szervezetein keresztül juttatjuk el a rászorulókhoz. Nagylelkűségüket köszönjük!

Kérjük szertartásainkon a híveket és a szertartáson szolgálókat is a maszkviselés és távolságtartás szabályainak a betartására.

Nagy örömmel osztjuk meg a hírt, hogy Gondviselő Istenünk alkalmasnak tartotta kéréseinket, és azokat meghallgatva a Szentatya Mons. Felföldi László, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye általános helynöke, a nyíregyházi társszékesegyházi plébánia vezetője személyében új főpásztort nevezett ki egyházmegyénk élére. Püspökké szentelésére és beiktatására később kerül sor. Foglaljuk őt imáinkba!

Szerdán Abaligeten reggel 6 órakor csendes imádság lesz az iskoláért, 17 órakor Magyarhertelenden esti imádságot végzünk áldoztatással. A bibliaóra a járványügyi helyzetre való tekintettel a korlátozások fennálltáig szünetel.

Csütörtökön 15 órakor szentségimádás lesz Magyarszéken papi és szerzetesi hivatásokért a plébániatemplomban kérés esetén gyóntatással.

Pénteken 15 órakor Egyházbéren ádventi gyóntatás lesz bűnbánati liturgia keretében.

Szombaton 13.30-kor Husztóton, 15 órakor Godisán, 16.30-kor Mecsekrákoson lesz előesti szentmise az adventi koszorúk megáldásával. 17 órakor Magyarhertelenden és Mecsekrákoson ádventi gyertyagyújtás lesz a templomban.

Vasárnap Ádvent I. Vasárnapját ünnepeljük. A vasárnapi olvasmányrend jele a ’B’.8 órakor Kisbesztercén, 9.30-kor Magyarszéken és Magyarhertelenden lesz szentmise, utóbbi helyen előtte gyóntatással. 11 órakor Abaligeten lesz szentmise. Abaligeten az esti gyertyagyújtás elmarad.

A kármelita nővérek kápolnájában hétköznap 8, vasárnap 11 órakor van szentmise.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.