Nagyböjt III. Vasárnapja – Kincskereső

A technika fejlődésével egyre könnyebb felszínre hozni rég elsüllyedt kereskedőhajók kincseit. Igaz, nem olcsó mulatság egy ilyen expedíció, de van olyan rakomány, ami megéri. 2007-ben például fél milliárd dollár értékű aranyat és ezüstöt hozott fel a tenger mélyéből egy amerikai cég. Nem csoda, ha a kincskeresés hóbortja egyre többeket vonz, és csapatokba szerveződve, fémkereső detektoraikkal fél napokat pásztázzák maguk alatt a földet, vizet, hogy aztán eltakarítva a rárakódott földet, üledéket, kiszabadítsák a felfedezett kincset.

Isten is egy hóbortos Kincskereső. Felfedi a szívünk mélyén a szerethető embert, emberré lesz, hogy kiszabadítsa ezt a mélyben rejlő kincset. Kiűzi a Templomból a kufárokat, hogy a félelmek hálójából kiszabadulva Isten szemével, szerethetőnek lássuk magunkat végre. Hogy ne készítsünk teljesítménykényszerből semmiféle bálványt, és senki elvárását, elképzelését, érdekét ne imádjuk, ne szolgáljuk; Őrajta kívül más istenünk ne legyen! Ő az egyetlen Úr!

Beállsz kincskeresőnek? Eltakarítjuk együtt a ránk ülepedett közönyt és félelmet? Nehéz? Ne félj, “Isten gyöngesége erősebb az embereknél.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.