Hasznos tudnivalók

Irodai ügyintézés
A plébániát a honlap Elérhetőségeink fülön megadott telefonszámok egyikén, vagy e-mailben érik el.
A mobilszámot Hóbár Csaba lelkipásztori munkatárs veszi fel, a vezetékes számon üzenetet hagyhatnak. Legkésőbb a következő munkanapon visszahívjuk, hogy segítségükre lehessünk. Irodai ügyintézést előzetes telefonos egyeztetés alapján végzünk.

Temetési ügyintézés
A gyászban szeretnénk méltósággal kísérni gyászoló testvéreinket. Az adatok egyeztetését Hóbár Csaba lelkipásztori munkatárs, a gyászbeszélgetést és a temetést hétfő-kedd-szerda napokon Hóbár Csaba, csütörtök-péntek-szombat napokon Rosner Zsolt végzi.
Keressenek bennünket bizalommal!

Beteglátogatás
Kérjük, hogy aki tud idős, ágyhoz/házhoz kötött, korábban templomba járó testvérünkről, jelezze a plébánia elérhetőségein, hogy meglátogathassuk, és elvihessük hozzá a húsvéti szentségeket.

Pécsi Kórházlelkészség
A pécsi kórházakban fekvő betegeket a paptestvérek sürgős esetben meglátogatják, és a szentségekkel megerősítik. Ha ezt kérik hozzátartozóikhoz, hívják a 06-30/70-20-133 számot.

Szentségfelkészítés

Házasságkötés: Kérjük azokat a jegyeseket, akik plébániáink területén szeretnének házasságot kötni 2019-ben, mielőbb keressenek meg bennünket a plébánia elérhetőségein időpont- és adategyeztetés, valamint jegyesbeszélgetések céljából.

Betegek kenete: Kérjük azokat, akik rendszeresen életmentő gyógyszert szednek és/vagy az idős kor terheit hordozzák, kérjék a szentgyónás elvégzésekor a betegek kenetének kiszolgáltatását is a bűnbánati liturgiák bármelyikén. Ez a szentség évente felvehető. Az is kérheti, aki nem szed ugyan gyógyszert, de súlyos műtét előtt áll. Aki nem tud eljönni, kérjen elérhetőségeinken beteglátogatást. Várjuk jelentkezésüket!
+A pécsi kórházakban fekvő betegeket a paptestvérek sürgős esetben meglátogatják, és a szentségekkel megerősítik. Ilyen helyzetben kérjük a hozzátartozókat, hívják a 06-30/70-20-133 számot.

Felnőttek szentségfelvétele: Azok a felnőttek, akik szeretnék bepótolni a gyerekkorukban elmaradt elsőáldozást és/vagy bérmálkozást vagy egyáltalán szeretnének megkeresztelkedni, jöjjenek el felnőtt katekéziseinkre. Az alkalmakról érdeklődjenek a plébánián.

Általános iskolások és középiskolások szentségfelvétele: Megyéspüspök úr előírta, hogy az iskolai hit- és erkölcstan tanóráin kívül kétéves felkészülést szervezzünk a plébániákon hittanosainknak, akik szentségekhez kívánnak járulni. Ennek szellemében várjuk a 8-11. évfolyamos fiatalokat, hogy felkészüljenek az elköteleződés szentségének, a bérmálásnak a fölvételére. A felkészülésre a pénteki ifjúsági hittan alkalmain nyílik lehetőség számukra (febr. 8/22, márc. 8/22., stb.).

Azon hittanosaink számára, akik elkezdték a kétéves elsőáldozási felkészítőt, a következő alkalmakat jan. 19., febr. 16., márc. 9. és ápr. 27-én, szombaton 9.15-10.45 között tartjuk. Várjuk őket szüleikkel együtt! Az elsőáldozás a szülők kérésére plébániánk területén lesz 2020. őszén.