Plébániánk munkatársai

Bemutatkozás

Egy plébánia vezetése csapatmunka. Szentmisé­ken, igeliturgiákon, a hitoktatásban és a plébániai ügyintézés során legtöbbször velünk találkoznak majd. Ezért szeretnénk röviden bemutatkozni.

Pleb

Rosner Zsolt

2007-2012 között sásdi plébánosként már találkoztam ezekkel a plébániákkal, 2017-től pedig Abaligeten szolgálok. A máriagyűdi zarándoklás történetéből írom a disszertációmat. Kísérletezem a gyalogos zarándoklással, szeretek hegedülni. Kedvenc sportom a csapatfrizbi.

 

Hobar

 

Hóbár Csaba

2002-ben – még főiskolásként – kezdtem az Abaligeti Plébánián szolgálni. 2004-től végzem a plébánián a hivatal vezetését és a lelkipásztori munka segítését. Feleségemmel Orsival és négy gyermekünkkel, Borival, Jakabbal, Rebekával és Samuval a plébánia épületben lakunk. Szeretek futni és kosárlabdázni.
AsztalosGT

 

Asztalos Gábor Tamás

2016 őszétől szolgálok a Magyarszéki Plébánián, jelenleg feleségemmel és öt gyermekemmel Mindszentgodisán élek. Hatodéves teológus vagyok Pécsett. Igeliturgiát tartok, betegeket látogatok, szeptembertől hitoktatok is. Szabadidőmet a gyermekeimmel töltöm, de szívesen lovagolok, és érdekel a hagyományőrzés.

LorPet

Lőrincz Péter

2014 óta végzek igeliturgiát a Magyarszéki Plébánia terü­letén. Pécsett élek, a Horvát Gimnáziumban tanítok bio­lógiát, kutató biológusként Erdély hagyományos gyógy­növényismeretének gyűjté­sében veszek részt. Minden évben részt vállalok a Győr­ből Tihanyba tartó bencés if­júsági zarándoklat szervezé­sében. Szeretek röplabdázni, túrázni, és csendes lelkigyakorlatokra járni.

A_Timi

 

Siposné Antal Tímea

Pécsett születtem s nőttem fel, és itt szereztem hitoktatói illetve francia tanári képesítést. Előbb külföldön éltem és dolgoztam, majd a Pécs-Kertvárosi Plébánián hitoktattam. 2016-tól az Abaligeti Plébánián szolgálok. Szeretem a zenét és az idegen nyelveket.

DSCN1430-2

 

Hegedű-Bús Natália

2015 óta hitoktatok a Magyarszéki Plébánia iskoláiban és óvodáiban. Részt veszek a plébániai hittanos programokban. Emellett irodalmárként figyelemmel kísérem a kortárs hazai és nemzetközi irodalom alakulását. Kedvenc szerzőim Sofi Oksanen és Krasznahorkai László. Hobbim a lakberendezés és a kertépítés, és szívesen kísérletezem a konyhában.

babi

 

Bertaldó Józsefné

Komlón élek, még Ligeten dolgozom óvónőként, de hamarosan nyugdíjba megyek. 2014-től szolgálok Magyarszéken és környékén kántorként. Hobbim a zenélés, a kóruséneklés. Tagja vagyok egy komlói kórusnak és a magyarszéki templomi kórusnak.

Bontovicsne

 

 

Bontovics Jánosné Rába Mária

Néhány éve az abaligeti templomban kántorként tevékenykedem. Eközben Pécsett tanítok zenei tárgyakat középiskolában és az egyetemen. Szabadidőmben szívesen olvasok.

IMG_20180929_215643

 

Sárszegi Judit
Magyarszéken hitoktatok 4 osztályban, a Pécsi Hittudományi Főiskola végzős teológus hallgatójaként. Pécsett élek férjemmel és kisfiammal. Énekelek a pécsi pálos templom szkólájában, fontos számomra a zene, éneklésen kívül leginkább brácsázni és hegedülni szeretek, de barátkozom az orgonával is. Az egyházmegyei zarándoklatokon a kerékpáros szekcióban veszek részt, megállásnál lelki programot is szoktam vezetni. Hétköznap is szívesen tekerek.