Plébániai hírek

Plébániai hirdetések - 2021. február 28.

Mai perselyadományaikat a katolikus iskolák javára továbbítjuk. Adományaikat köszönjük!

Szerdán reggel 6 órakor csendes imádság lesz az iskoláért Abaligeten. 17 órakor esti imádság Magyarhertelenden áldoztatással.

Csütörtökön 15 órakor szentségimádás lesz Magyarszéken papi és szerzetesi hivatásokért fohászkodva, gyónási lehetőséggel.

Pénteken keresztutat végzünk 15 órakor Egyházbéren, Felsőmindszenten, Godisán és Orfűn, 16 órakor Magyarszéken és Bakócán,...Tovább olvasom »


Plébániai hirdetések - 2021. február 21.

Szerdán reggel 6 órakor csendes imádság lesz az iskoláért Abaligeten. 17 órakor esti imádság Magyarhertelenden áldoztatással.

Csütörtökön 15 órakor szentségimádás lesz Magyarszéken papi és szerzetesi hivatásokért fohászkodva, gyónási lehetőséggel.

Pénteken 15 órakor Egyházbéren temetjük Som Jánosné Maros Mártát. Keresztutat végzünk 15 órakor Felsőmindszenten, Godisán és Orfűn, 16 órakor Magyarszéken és Bakócán, 17...Tovább olvasom »


Új járványügyi rendelkezések - 2020. november 9.

https://www.magyarkurir.hu/hirek/az-mkpk-uj-kozlemenyt-adott-ki-jarvanyhelyzet-alakulasa-miatt

...Tovább olvasom »

CSALÁD-ÜNNEP, 2. ÉVAD

Különleges havi találkozásaink elsősorban a plébánia családjait hívják, hogy találkozzanak egymással és más templomba járókkal. Ezen a hétvégén mindannyian egyetlen, közös szentmisén ünnepeljük Krisztust, aki egyetlen családba gyűjt bennünket.

Ráadásul közösen készülünk rá beszélgetéssel, játékkal. Külön készülnek az elsőáldozásra, bérmálásra jelentkező alsósok/felsősök, külön a felnőttek. A felnőttek idén „Jézus útja, avagy...Tovább olvasom »


Jótékonysági program - 2021. máj. 2.

Tisztelettel meghívom a magyarszéki és barátúri búcsúba, a Magyarszéki és Abaligeti Plébániák jótékonysági programjára 2020. október 4-én. Jótékonysági programunkat a pandémia miatt 2021. május 2-ára halasztottuk. Megértésüket köszönjük! Számítunk hűséges megjelenésükre tavasszal!

Célunk, hogy megteremtsük közösen a jótékonykodás közegét, élhetővé, a társadalmi kapcsolatok megélésére alkalmassá téve szűkebb pátriánkat.

A jótékonysági programok bevételéből...Tovább olvasom »


"Lélekerősítő" telefonos szolgálat

 Pécsi Egyházmegye idei mottójának fényében: „Jó reménységet ajándékozott nekünk az Isten.” (2Tessz 2,16) szeretnénk ebben a megpróbáltatásos helyzetben elindítani a „Lélekerősítő” telefonos beszélgetések lehetőségét mindazok számára, akik ezt igénylik. A telefonhívásokat a Püspökség Portája fogadja (0036 72 513 030-as telefonszámon) 9.00–12.00 óra és 15.00–19.00 óra között, s a beosztás szerint kapcsol egy atyát vagy szakembert.

Ezek...Tovább olvasom »


Köszöntő

Szeretettel köszöntöm a magyarszéki és abaligeti plébánia tizennyolc templomának hívő közössé­gét, valamint a magyarszéki Sarutlan Kármelita Nővérek közösségének tagjait, mint a terület plébánosa. 2018. augusztus 1-től a Szentlőrinc, Sásd és Komló vonzáskörzete között fekvő, Mecseken túli települések közös lelkipásztori ellátás alá kerültek.

A török idők után ezeknek a településeknek egy része...Tovább olvasom »