Rendkívüli gyűjtések

Adománygyűjtés a felsőmindszenti harangok villamosításának felújítására

A Magyarszéki Római Katolikus Plébánia gyűjtést szervez a felsőmindszenti harangok villamosszerkezetének cseréjére és lengőszerkezetének felújítására. A három harang villamosítása évek óta leromlott állapotú, és a védelem nélküli, higanykapcsolós vezérlése folyamatos tűzveszélyt okoz, amit sürgősen meg kell szüntetni. Az eredeti lengőszerkezet helyreállításával a mesterséges alulütős rendszert ismét felülütős lengőtechnika válthatja föl, és ennek köszönhetően újra hallhatjuk harangjaink eredeti, zengő kondulását.

A villamosítás rekonstrukciója 1.090.000 forintból valósítható meg a legkorszerűbb technikát felhasználva. A rekonstrukcióra árajánlatot adó Závor Máté vállalkozó az elmúlt másfél évben sikerrel újította föl többek között a magyarhertelendi, magyarszéki és kisbesztercei harangszerkezetet. A felújítást Mindszentgodisa Önkormányzata a Művelődési Ház fűtésrekonstrukciója miatt nem tudja támogatni, ezért az Önök segítségére szorulunk. A Mindszentgodisai Német Nemzetiségi Önkormányzat fél millió forinttal szeretné támogatni a felújítást. A fennmaradó 590.000 forintot a Pécsi Egyházmegye által jóváhagyott gyűjtésből és a Magyarszéki Plébánia saját költségvetéséből kell finanszíroznunk. Szeretném kérni a Mindszentgodisáról elszármazottak és a mindszentgodisaiak nagylelkűségét, mert a Plébánia képtelen ennek az összegnek az előteremtésére.

Adományozni a Magyarszéki Római Katolikus Plébánia megbízásából dr. Nyuschalné Wimmer Piroska gyűjtése keretében, illetve a Magyarszéki Római Katolikus Plébánia 71800051-11087168-00000000 számon a Hungária Takaréknál vezetett bankszámlájára történő utalással lehet. Utalás választása esetén szíveskedjenek, a közlemény rovatba feltüntetni: adomány-mindszenti-harang. Hozzájárulásukat hálásan köszönjük!