Ügyintézés

Irodai ügyintézés
 A plébániát az Elérhetőségeinknél megadott telefonszámokon érik el. Legkésőbb a következő munkanapon visszahívjuk, hogy segítségükre lehessünk. Irodai ügyeket előzetes telefonos egyeztetés alapján végzünk.

Temetési ügyintézés
Haláleset alkalmával szeretnénk a gyászban méltósággal kísérni gyászoló testvéreinket. Az adatok egyeztetésében és a gyászbeszélgetésben Rosner Zsolt plébános áll a rendelkezésükre, a temetést hétfőtől szerdáig Hóbár Csaba, csütörtöktől szombatig Rosner Zsolt végzi. Keressenek bennünket bizalommal!

Egyházközségi hozzájárulás
Az egyházközségi hozzájárulás (egyházi adó) egy önkéntes felajánlás, amellyel a hívő támogatja plébániája működését. Az egyházközségi hozzájárulás mértékét a Pécsi Egyházmegye éves szinten a nettó jövedelem 0,5 %-ában határozta meg. Amennyiben valakinek anyagi lehetőségei megengedik, hogy ennél nagyobb mértékben támogassa plébániánkat, nagylelkűségét hálásan köszönjük.
Önkéntes hozzájárulását befizetheti személyesen munkatársainknál, vagy lehetősége van átutalással is támogatni plébániáinkat.
További segítség a befizetendő összeg meghatározásában és a befizetés módjában itt olvasható: http://magyarszekiplebania.hu/egyhazkozsegi-hozzajarulas/

Beteglátogatás, betegek kenete
Kérjük, hogy aki tud idős, ágyhoz/házhoz kötött
, korábban templomba járó testvérünkről, jelezze a plébánia elérhetőségein, hogy meglátogathassuk, és elvihessük hozzá a szentségeket.
Akik rendszeresen életmentő gyógyszert szednek és/vagy az idős kor terheit hordozzák, kérjék a szentgyónás elvégzésekor a betegek kenetének kiszolgáltatását is a bűnbánati liturgiák bármelyikén. Ez a szentség évente felvehető. Az is kérheti, aki nem szed ugyan gyógyszert, de súlyos műtét előtt áll. Aki nem tud eljönni, kérjen elérhetőségeinken beteglátogatást. Várjuk jelentkezésüket!

Pécsi Kórházlelkészség
A pécsi kórházakban fekvő betegeket a paptestvérek sürgős esetben meglátogatják, és a szentségekkel megerősítik. Ha ezt kérik hozzátartozóikhoz, a következő elérhetőségek egyikén megtehetik:
telefon: 06-30/702-0133
e-mail: korhazlelkeszseg@pecs.egyhazmegye.hu

Keresztség, bérmálás, Oltáriszentség, gyónás
*Felnőttek szentségfelvétele: Azok a felnőttek, akik szeretnének megkeresztelkedni, szentáldozáshoz vagy bérmáláshoz járulni, jöjjenek el felnőtt katekéziseinkre. Az alkalmakról érdeklődjenek a plébánián.
*Általános iskolások és középiskolások szentségfelvétele: Az iskolai hit- és erkölcstan tanórákon kívül kétéves felkészülést szervezünk hittanosainknak, akik a keresztség, a szentáldozás vagy a bérmálás szentségéhez kívánnak járulni. Ennek szellemében várjuk az általános és középiskolás fiatalok jelentkezését a felkészítőkre. A felkészülésre a Család-Ünnep havi alkalmain nyílik lehetőség.

Házasságkötés
Kérjük azokat a jegyeseket, akik plébániáink területén szeretnének házasságot kötni, mielőbb keressenek meg bennünket a plébánia elérhetőségein időpont- és adategyeztetés, valamint jegyesbeszélgetések céljából.

A szentségekről bővebben itt olvashatnak: Mik a szentségek?