Ez a nap más, mint a többi – Család-Ünnep

Különleges havi találkozásaink, elsősorban a plébánia családjait hívják, hogy találkozzanak egymással és más templomba járókkal. Ez a vasárnap más, mint a többi. A többi hétvégén a szentmise jön el egyik-másik templomunkba, és ki-ki oda megy, ahová ér. Ezen a hétvégén viszont mi megyünk el közösen ugyanarra a szentmisére busszal, kocsival.

Ráadásul közösen fogunk felkészülni rá beszélgetéssel, játékkal. Külön készülnek az elsőáldozásra, bérmálásra jelentkező diákok, és külön a felnőttek.

A kisgyermekes szülőknek azt javasoljuk, hogy a felnőtteknek szervezett beszélgetésre üljenek be, mert a mellettük lévő teremben megpróbálunk egy rögtönzött játszóházat tartani ez idő alatt a kicsiknek, nagyobbaknak.

A szentségfelkészítőkre jelentkezett diákok szüleit is elsősorban a felnőtteknek szóló beszélgetésre invitáljuk.

Minden gyermeket hívunk a ministráns-foglalkozásra a szentmise előtt, hogy közösen felkészülve, élményszerű módon bekapcsolódhassanak a szentmisébe.

A templomba járóknak javasoljuk, hogy próbálják ki a szentórát és a közös beszélgetést is, váltogassák bátran a lehetőségeket, hogy egyaránt növekedni tudjanak a megszentelt imaformákban, és hitünk titkainak megismerésében.

Rosner Zsolt plébános

Program:
A Család-Ünnep programjai között a gyermekeket játszóház, szentségfelkészítés és ministránsfoglalkozás, a felnőtteket gyónási lehetőség, imaóra és a Hiszekegyről szóló beszélgetés várja. Részletes program.

Utazás:
Az eljutást Abaligetre és vissza ingyenes misejáratokkal segítjük az Önkormányzatok támogatásával. Részletes menetrend.

Diversity tree hands pattern

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.