Ne légy szomorú!

Jézus, mielőtt felment a mennybe, a tanítványoktól búcsúzkodva elmondta, hogy ki ő. A tanítványok szomorúak, amikor meghallják, hogy Mesterük hamarosan elhagyja őket. Jézus ezt a szemükre veti, mert a szomorúság nem keresztény viselkedésmód.

Hogyan tudjuk elkerülni a szomorúságot? A szomorúság ellen az imában azt kérjük az Úrtól, hogy tartsa bennünk a lélek megújult fiatalságát. A Szentléleknek köszönhetjük azt a fiatalságot, ami mindig megújít bennünket. A Szentlélek mindent megújít. A Szentlélek elkísér, és segít minket az életben. Ő a Vigasztaló!

Az életben vannak fájdalmak, de ezek között is eltölthet bennünket Jézus öröme! Ez a fiatalság! Olyan fiatalság, amely mindig a reményre ösztönöz, arra, hogy előre haladj. Ahhoz, hogy ilyen fiatalság jellemezzen minket, mindennapi párbeszédre van szükség a Szentlélekkel, aki mindig mellettünk áll. Ezt a nagy ajándékot hagyta ránk Jézus.

Még ha bűnösök vagyunk is, a Lélek segít, hogy megbánjuk, és előre tekintsünk. Beszélgessünk a Szentlélekkel! Ő segít, és visszaadja a fiatalságunkat. A bűn ezzel szemben megöregít: megöregíti a lelket. Soha ne essünk bele a pogány szomorúságba! Az életben vannak nehéz pillanatok, de ilyenkor is érezzük át, hogy a Lélek segít abban, hogy előre tudjunk haladni, és legyőzzük a nehézségeket, még a vértanúságot is.

Kérjük az Úrtól, hogy ne veszítsük el ezt a megújult fiatalságot, hogy ne legyünk nyugdíjas keresztények, akik elvesztették az örömet, és nem hagyják, hogy segítsenek nekik előre haladni. A keresztény ember nem vonul sohasem nyugdíjba. A keresztény él, mert fiatal.

(Ferenc pápa, 2019. május 28., Magyar Kurir)

Kép forrása: http://rakoscsaba.plebania.hu/szentlelek-imakilenced/

lelek

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.