Húsvétszerda – Mit csináltál?

Igenaptár-napi olvasmányok

Mit csináltál?
Még beszélni sem tudtunk, már hallottuk ezeket a szavakat anyukánktól, testvéreinktől, akik vigyáztak ránk, ha valami rosszat tettünk, mondjuk, meglocsoltuk a szőnyeg virágmintáit vagy kiengedtük a papagájt a kalitkából, mert meg akartuk simogatni.
Ugyanez a döbbent kérdés juthatott az eszébe sok embernek a jeruzsálemi templom Ékes-kapujánál, ahol egy talán már húsz éve a bejáratnál kéregető béna koldust láttak szaladni, ugrándozni Péter és János társaságában.
Mit csináltál Péter? Mi történt itt? Péter és János először hagyta el az emeleti termet a pünkösdi csoda óta, hogy a Templomba menjen. Először látnak Jézus szívével, először keresik a bizalmat és a reményt a tekintetekben.
Péter visszanéz mentében az őket megszólító koldusra, és meglát benne valamit. Odamegy hozzá, leguggol melléje, mélyen belenéz a szemébe, megragadja tekintetében a bátortalan reményt, és Jézus nevének erejével megsokszorozza azt. Ezután megragadja a karját, és felsegíti az embert, aki erre meggyógyul.
Mit csináltál? A feltámadás örömével szétnéztél, észrevetted a bizalmat és a reményt, Krisztust segítségül hívva megsokszoroztad azt, és végül baráti jobbot nyújtottál.
Próbáld ki te is Péter receptjét: járj a feltámadás örömével, vedd észre a bizalmat és a reményt, hívd Krisztust segítségül, hogy megsokszorozzad azt, és nyújts baráti jobbot. Este kérdezd meg magadtól: mit csináltál?

images (1)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.