Hétfő, húsvéti idő, 3. hét – Ali baba és a kincsesbarlang

Igenaptár-napi olvasmányok
Ali baba és a kincsesbarlang

Az ötöslottón ennyit és ennyit lehet nyerni, a hatoslottón annyit, a skandináv lottón amannyit. És ha kígyót-békát is kiáltanak a poltikusokra, a celebekre, színészekre, sportolókra, mégis azzal van tele a sajtó, hogy ez ilyen gazdag, annak olyan vagyona van, mintha életünk másról sem szólna, csak hogy keressük Ali baba kincsesbarlangját.
És valóban sok időt töltünk a szerzéssel, megélhetéssel, és ez lehet, hogy így is van jól, hogy élhessünk bölcsületben, tisztességben. Ám mégsem szólhat erről az életünk. A kenyérszaporítás után őt keresőknek azt mondja Jézus: kerestek, mert ettetek a kenyérből, és jóllaktatok, de ne ezért fáradjatok… Isten azt kéri tőletek, hogy higgyetek abban, akit küldött. (vö. Jn 6,28-29) Hiszen a kenyérszaporítás is Isten túlcsorduló jóságának a jele: csak ezt keressétek: Isten közelségét. István diakónus arca Mózeséhez hasonlóan ragyogott, mint egy angyalé, annyira betöltötte Isten közelsége, túláradó jósága.

Erre kapunk mi is meghívást húsvét harmadik hetében: élesztgessük magunkban a bizalmat, bizakodást, ápoljuk barátságainkat, családi kapcsolatainkat. Szánjunk időt egymás meghallgatására, és nevettessük meg egymást. Ne tegye felhőssé tekintetünket a kincsesbarlang gondja, hanem töltse be ragyogásával a bizalom pirkadása.

alibaba

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.