Péntek, húsvéti idő, 3. hét – Életelixír

Igenaptár-napi olvasmányok
Életelixír

Örök fiatalságot, erőt, hatalmat, gazdagságot keres a határait feszegető ember évezredek óta, egy titkos receptet, amely mindent megold.
Hát megvan. Itt van. Megjött. Ez az. Az egyetlen bökkenő, hogy mindent bele kell adnom. Az egyetlen zavaró tényező, hogy nincs benne semmi titkos. Az egyetlen akadály, hogy az adogatás már elkezdődött, már záporoznak életem szervái. Szerencsére, akkora előnyt kaptam az adogatótól, hogy minden tétovázásom, ügyetlenkedésem ellenére még nyerésre állok. Csak el kell hinnem, és bele kell adnom mindent. Fel kell hagynom az Őrajta kívüli álmokkal, hogy én majd nélküle, a magam módján, megszerzem, ami Ő felkínált. Fel kell adnom a gőgöt, hogy megszerzem Nélküle magamnak.
Helyette be kell mennem az Egyenes utcába, hogy meggyógyítsam az ellenségemet, Sault. És meg kell hallgatnom az Úr kafarnaumi beszédét. Felháborító. “Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?” És nincs mese. Az életelixír az élet feláldozásával kezdődött a Golgotán, és bennünk is akkor kezd működni, amikor mi is elajándékozzuk egész életünket. Nincs örök ifjúság, erő, hatalom, gazdagság, ami ne az elajándékozott életből sokszorozódna. A démonok, vámpírok hátborzongató meséi az egymástól ellopott élet történetei, a történelem, az emberi vágyak legsötétebb lenyomatai.
Akármennyire rugdalódzol az ösztöke ellen, a Megváltó újabb és újabb labdát adogat feléd, hogy tudatosan vállald, hogy ma csak az Ő szemével nézel, az Ő szájával szólsz, az Ő Szívével érzel, Testévé és Vérévé leszel, mintegy lelki áldozássá leszel szíved első gondolatával, és nem keresel Rajta kívül semmit és senkit, és a felkínált életelixírnek átadod önmagad, hogy éltessen Téged az Ő erejében, hatalmában, gazdagságában, örök, nevető fiatalságban.
Jöhet az újabb szerva az életelixírért?

elixir

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.