Húsvét 4. vasárnapja – Jó Pásztor

Igenaptár – napi olvasmányok

Télen nagyon hideg van,
Nyáron nagyon meleg van,
Soha sincs jó idő,
Mindig esik az eső.

Kedvelt népdalunkat dúdolva, talán Neked is eszedbe jut, vajon miért nem jó az, ami van? Miért sincs soha jó idő, miért kell mindig más? A pusztában vándorló nép hol a víz miatt aggódott, hol a húsos fazekak mellé vágyódott. Az egyik azért sopánkodik, hogy vidéken feloldják a karantént a gazdaság újraindítása céljából, a másik azért, mert a fővárosban fenntartják a járványgócpontok kordában tartása végett. Miért sincs soha jó idő?

A keresztény közösség más irányba figyel. Péter apostol hallgatósága azt kérdezi meg: “nekem mit kell tennem?” Ez az egyetlen értelmes kérdés valójában. Ezért erre az egyre van értelmes válasz: “Tarts bűnbánatot, és keresztelkedj meg Jézus Krisztus nevében bűneid bocsánatára.” Jó, hogy azt keresed, ami előre visz, amit Te tehetsz. Hagyd hát csapongó vágyaidat, ne azok után fuss, hanem figyelj Jézusra, az Ő tervei szerint rendezd be az életedet. Az Ő ereje fölemel, kiszabadít rossz szokásaidból, hogy könnyű és boldog légy.

Sok minden próbál beszivárogni a juhok aklába – az életedbe – a kerítésen keresztül. Lehet ez hirtelen ötlet, kósza vágy, legyőzhetetlennek hitt kívánság. Ezek szétmálasztják a kerítésed, szétzilálják az életed, és előbb-utóbb nem lesz egy nyugodt sarok benned, csak a kívánságok harsogó aktuálpolitikája. A pásztor azonban az ajtón megy be, és a Te ajtódat Te nyitod ki előtte, Te engeded be, Te figyelsz rá, Te tanulsz Tőle, mert ez a Te életed. Ám ha beengeded, akkor az Ő élete is lesz. Ő “azért jött, hogy életed legyen, és bőségben legyen.”

Nyisd ki a mai napod előtte!

eso

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.