Hétfő, húsvéti idő, 4. hét – Hogyan legyek jó???

Igenaptár – napi olvasmányok
Hogyan legyek jó???

… Mert nem mindegy egyáltalán. Tegnap a juhakol kerítéséről beszélt Jézus, hogy aki azon keresztül akar bejönni, tönkreteszi a kerítésed. Sok minden próbál beszivárogni az életedbe: hirtelen ötlet, kósza vágy, és ezek szétzilálják az életed, és akkor kiszolgáltatott leszel a rossznak.

… Ma a béresről és a pásztorról beszél Jézus. Nos, itt már mindketten a kapun mennek ki-be, tehát egyikük sem rossz, egyikük sem rombol. Csakhogy egyáltalán nem mindegy, hogyan leszek jó.

Az első keresztény közösség sok tagja felismerte, hogy Jézus az, aki értelmet ad mindannak, amit eddig csináltak. Éppen ők azok, akik kiakadnak, amikor Péter apostol valami újat csinál: megkeresztel egy pogány római katonát. Ez botrány, mert ő nem tartja meg a mózesi törvény életszabályait. Ezek a felháborodott keresztények béresek, akik biztonságban érzik magukat Jézus mellett, amíg megerősítést kaptak a sok jóban, amit vallásos emberként tesznek, de képtelenek befogadni az újat, a fárasztót, a kellemetlent. Éppen ezért elfutnak, ha jön a farkas.

Ma sokan kezdhetik elölről felépíteni az életüket, és nem értik, hogyan engedhette meg az Isten, hogy elromoljanak dolgok, amik pedig jók voltak.

Jó azonban egyedül az Isten, aki nem szokások megtartására, nem jó cselekedetekre hív, hanem hogy Vele legyünk. Jó akkor vagyok igazán, ha Vele beszélgetek, Neki örülök, Őt dicsőítem. Ebből fakad, hogy biztosan megállok a lábamon, akkor is, ha elölről kell kezdenem sok mindent. Én nem béres vagyok, én a pásztor barátja vagyok, akit el nem hagyok.

Mesélj ma Jézusnak háromszor magadról, és egyszer olvass Jézus szavaiból, János evangéliuma 10. fejezetből!
kerdes

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.