Szerda, húsvéti idő, 4. hét – Gombhoz varrja a kabátot

Igenaptár – napi olvasmányok
Gombhoz varrja a kabátot

Előfordult már, hogy annyira ragaszkodtál egy elképzelésedhez, hogy mindenképpen azt erőltetted heteken keresztül? Aztán rájöttél, hogy már rég nem érte meg, csak megakadt a lemez, nem tudtál továbblépni.

Ettől a gúzsba kötöttségtől szabadított meg bennünket Jézus. Lukács szavaival: “Az Úr igéje pedig növekedett és terjedt.” – azaz egyre többen nem a gombhoz varrták kabátjukat, hanem elkezdték élni Isten szabadságát. Egyre többen megismerték Jézust, és attól kezdve nem azért dogoztak, hogy kicsit jobban menjen, hanem hogy Jézussal boldogok legyenek, és ettől minden más lett. “Ha valaki hallja az én szavaimat, és nem tartja meg azokat, nem én ítélem el” – mondja Jézus. Néha előfordul, hogy újra beleragadunk elképzeléseink szövedékébe; ezzel nem Jézus lesz tőlünk távolabb, nem haragszik Ő, hanem mi nem tudjuk befogadni.

Ökölbe szorított kézbe nem lehet tenni semmit. Csak nyitott tenyérbe. Ha tehát túl nagy rajtad a teher, mindenki összeesküszik ellened, akkor nyisd ki a tenyered, nyisd ki a szíved, rakd zsebre a gombokat, szeresd inkább a nevető Fényt, az irgalmas Életet. “Aki bennem hisz, nem énbennem hisz, hanem Abban, aki küldött engem… az ő parancsolata örök élet.”

Gomb vagy kabát? “öltsétek magatokra az új embert!” (Ef 4,24)

agomb

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.