Szerda, húsvéti idő, 5. hét – Gyümölcsfametszés

Igenaptár – napi olvasmányok
Gyümölcsfametszés

Nem mindegy, melyiket mikor, egy biztos, hogy metszeni kell. Hozzáértőn, szeretettel, figyelmesen, előrelátóan. A növény megindul, mint a bolond, növekszik, amerre csak tud, aztán elburjánzik, és saját magával szúr ki. Az elhanyagolt gyümölcsfák megfojtják magukat a sok lombbal, amit növesztenek.
Pedig minden ág értékes. Olyan ez, mint mikor meggondolatlanul vásárolunk… aztán kidobjuk a következő évi lomtalanításkor, mert mégse volt rá szükség. Pazarlás.
Nem elég nőni. Jó irányba kell nőni. Ahogy Jézus fogalmaz: a szőlővessző maradjon a tőkén, hogy jó termést hozzon. Maradjon hű a tőke szabta irányhoz, és úgy növekedjen. Az apostolok szeretetteljes párbeszédben vitatták meg, mely szabályokat kell megtartani a zsidó szokásokból a pogányságból megtérteknek, melyeket nem. Keresték, tisztázták, hogyan maradnak élő kapcsolatban vesszőként a tőkével.
Nem elég, hogy becsülettel helyt állok; ez még senkit nem tett boldoggá, legfeljebb elégedetté. Úgy akarok helyt állni, hogy a Jézus adta öröm növekedjen bennem és körülöttem.

Nem elég nőni. Jó irányba kell nőni. Maradj a tőkén!
gyumolcsfametszes

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.