Csütörtök, húsvéti idő, 5. hét – Tőzsdeguru, te mibe fektetsz be? (96. zsoltár)

Igenaptár – napi olvasmányok
Tőzsdeguru, te mibe fektetsz be?
(96. zsoltár)

Sokak számára a tőzsde, a brókerek pörgő világa a pénzcsinálás Eldorádójának tűnik, és keveseknek lehet, hogy az is. Egy biztos, hogy a befektetői oldalak felhívják a figyelmet, hogy a lakossági befektetői számlák 73,57%-án veszteség keletkezik a kereskedés során. A veszteségek és nyereségek zűrzavarában ember legyen a talpán, aki tudja, hogy egészében véve pluszban vagy mínuszban van-e.
Zsoltárosunk másfajta befektetést kínál: azt javasolja, “énekeljetek az Úrnak minden földek! Énekeljetek az Úrnak, áldjátok nevét!” Nem mindenki képes távol tartani magától az állandó vibrálás idegesítő bizonytalanságát. Nekik szól ez a kínálat, egy biztos befektetés olyan alapba, amellyel lassú, de biztonságos hozamnövekedést lehet elérni.
Minden istendicséretbe befektetett hang és sóhaj egy érthető és biztonságos világ építőkövévé válik, ahol nem a mi saját szeszélyeink, vágyaink irányítanak, hanem az igazságos Isten ítélete. Szerencsére, Ő az egyedül irgalmas Isten, és gyermekei lehetünk, akik bizalommal fordulhatnak hozzá. Isten biztonságos világa befogad bennünket akkor is, amikor állandó idegesítő vibrálástól vagyunk hajszoltak. Elönt bennünket az aranyló napsugarak békéje, a fészkükre elülő madarakkal elcsituló megnyugvás.
Isten igazsága és békéje jó befektetés. Ajánlja a zsoltáros. Megéri Istent dícsérni, aki “igazságban ítéli… a népeket hűsége szerint”.

Kipróbálod ma ezt a konstrukciót? Mennyit szánsz rá az idődből, magadból?

atozsde

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.