Plébániai hirdetések – 2021. május 29/ június 6.

Megyéspüspök úr visszavonta a vasárnapi szentmisére járás kötelezettsége alóli felmentést – karantén és más sajátos élethelyzet esetét kivéve – és az általános feloldozás lehetőségét. Buzdít mindenkit a családi imádságra, és engedélyezte a zarándoklatokat, imaórákat, körmeneteket.

Június 2-án szerdán reggel 6 órakor csendes imádság lesz az iskoláért az abaligeti templomban. Magyarhertelenden 17 órakor esti imádságot éneklünk. A Bibliakör szeptemberben indul újra.

Június 6-án Úrnapján év végi Te Deum hálaadó Család-Ünnep lesz, amire várjuk szeretettel családjainkat, hittanosainkat és minden templomba járót. A misejárat a kiadott menetrend szerint közlekedik. Kérjük szervezzék úgy életüket, hogy együtt ünnepelhessünk mindnyájan Abaligeten. Hozzanak virágot, hogy 9.45-től a gyermekekkel együtt díszíthessük fel a 4 virágsátrat és a 2 templomkaput, segítsenek az előkészületekben, amelyeket Hóbár Csaba szervez. Hozzanak virágszirmot, és hívják a kisgyermekes szülőket, hogy jöjjenek el, és a gyermekek szórjanak virágszirmot az Úr Krisztus elé. A Család Ünnep szentmiséje kivételesen 10.30-kor kezdődik.

Június 9-én szerdán reggel 6 órakor csendes imádság lesz az iskoláért az abaligeti templomban. Magyarhertelenden 17 órakor esti imádságot éneklünk.

Június 10-én csütörtökön 16.30-kor szentségimádást tartunk Magyarszéken papi és szerzetesi hivatásokért fohászkodva májusi litániával.

Június 11-én pénteken Jézus Szíve főünnepén 17 órakor Orfűn szentmise lesz.

Június 12-én szombaton Kisbesztercén 17 órakor, Kishajmáson 18 órakor, Egyházbéren 19 órakor lesz szentmise.

Az Évközi 11. Vasárnapon 8 órakor Magyarhertelenden lesz szentmise, 9.15-kor Mecsekrákoson igeliturgia. 9.30-kor Magyarszéken, 11 órakor Felsőmindszenten ünneplünk Te Deum évvégi hálaadó szentmisét. Abaligeten 11 órakor igeliturgia lesz.

Hamarosan meghirdetjük az augusztus 15-i máriagyűdi zarándoklatot, a szeptemberi Család-Ünnepünk helyett pedig a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra szervezett zarándokcsoportjainkat: a fiatalokat szeptember 10-12. között egész hétvégére hívjuk, elsőáldozóinkat és a családokat szeptember 11-ére a Margit-szigeti Családi napra és a Kossuth téri szentmisére, minden templomba járót pedig a szeptember 12-én Ferenc pápával ünnepelt Hősök terei záró szentmisére.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.