Család-Ünnep

Család-Ünnep – A Magyarszéki és Abaligeti Plébánia 18 templomközösségének közös ünnepe

Család-Ünnep alkalmak a 2020/2021-es tanév során: szept. 20., okt. 18., nov. 22., dec. 13., 2021. jan. 10., febr. 7., márc. 28., ápr. 25., máj. 9., jún. 6..

Különleges havi találkozásaink elsősorban a plébánia családjait hívják, hogy találkozzanak egymással és más templomba járókkal. Ez a vasárnap más, mint a többi. A többi hétvégén a szentmise jön el egyik-másik templomunkba, és ki-ki oda megy, ahová ér. Ezen a hétvégén viszont mi megyünk el közösen ugyanarra a szentmisére busszal, kocsival.
Ráadásul közösen fogunk felkészülni rá beszélgetéssel, játékkal. Külön készülnek az elsőáldozásra, bérmálásra jelentkező diákok, és külön a felnőttek.
*A kisgyermekes szülőknek azt javasoljuk, hogy a felnőtteknek szervezett beszélgetésre üljenek be, mert a mellettük lévő teremben  ez idő alatt a kicsiknek játszóházat tartunk.
*A szentségfelkészítőkre jelentkezett 3-5. osztályosokat az elsőáldozási, a 6-10. osztályosokat az ifi hittanra várjuk.
*A diákok szüleit elsősorban a felnőtteknek szóló beszélgetésre invitáljuk.
*Újdonság!!! Offline-network (=ami valóban összeköt!) játékklub indul idén Család-Ünnepeinken minden szeptember 27-én elsőáldozó vagy már elsőáldozott diákunknak.
*Minden gyermeket hívunk a ministráns-foglalkozásra a szentmise előtt, hogy közösen felkészülve, élményszerű módon bekapcsolódhassanak a szentmisébe.
*A templomba járó felnőtteknek javasoljuk, hogy próbálják ki a szentórát és a közös beszélgetést is, váltogassák bátran a lehetőségeket, hogy egyaránt növekedni tudjanak a megszentelt imaformákban, és hitünk titkainak megismerésében.

Program:
A Család-Ünnep programjai között a gyermekeket játszóház, szentségfelkészítés és ministránsfoglalkozás, a felnőtteket gyónási lehetőség, imaóra és a Hiszekegyről szóló beszélgetés várja. Részletes program.

Utazás:
Az eljutást Abaligetre és vissza ingyenes misejáratokkal segítjük az Önkormányzatok támogatásával. Részletes menetrend.