Család-Ünnep programok


Család-Ünnep alkalmak a 2020/2021-es tanév során: 
szept. 20., okt. 18., nov. 22., dec. 13., 2021. jan. 10., febr. 7., márc. 28., ápr. 25., máj. 9., jún. 6..

Részletes program:
10.00 gyónási lehetőség (Abaliget, plébániatemplom)
10.00 Szentóra (Abaliget, plébániatemplom)
A vezetett imaórákról:
Megfogyatkoztak a rózsafüzér-koszorúink, szinte sosem imádkozzuk a rózsafüzért a templomban közösen. Nem jövünk össze vasárnap délután litániára, nincs elsőpénteki ájtatosság, és nem találjuk az időt a csendes szentségimádásra.
Legszebb katolikus hagyományaink közös megélésére hívjuk Lőrincz Péter vezetésével havonta mindazokat, akik szeretnék a megszentelt imádságok végzése és a szentségimádás csendje által lerázni magukról a hétköznapok terhét, az aggodalmakat és a bánatokat. Közben felfedezhetjük a lelki gyógyulás útját is a rendszeresen végzett szentgyónásban.

9.45 Beszélgetések a Hiszekegyről (Abaliget, Faluház)
Vannak kérdéseid? … de nincsenek válaszaid? Manapság a televízió, a rádió és az internet csak úgy ontja az áltudományos tévhiteket a kereszténységről, a katolikus vallásról. A felnőttek idén „Jézus útja, avagy a hit zarándokútja az Újszövetségbentémát járják körül. Folyamatosan mélyítenünk kell a hitünket, hogy válaszolni tudjunk a sommás ítéletekre, melyekkel maradinak, örömtelennek és sötétnek állítják be keresztény hitünket. Ezért indítunk beszélgetés-sorozatot hitünk kérdéseiről Hóbár Csaba vezetésével havonta az abaligeti szentmisék előtt.

9.45 elsőáldozói felkészítő (Abaliget, Kultúrház)
9.45 bérmálkozói felkészítő (Abaliget, Kultúrház)
9.45 gyermek-játszóház (Abaliget, Kultúrház)
9.45 elsőáldozott diákjaink-játékklubja (Abaliget, plébánia kisház), ÚJDONSÁG!
10.40 ministránsfoglalkozás (Abaliget, plébániatemplom)
11.00 szentmise (Abaliget, plébániatemplom)