Plébániánk munkatársai

Bemutatkozás

Egy plébánia vezetése csapatmunka. Szentmisé­ken, igeliturgiákon, a hitoktatásban és a plébániai ügyintézés során legtöbbször velünk találkoznak majd. Ezért szeretnénk röviden bemutatkozni.

Pleb

Rosner Zsolt

2007-2012 között sásdi plébánosként már találkoztam ezekkel a plébániákkal, 2017-től pedig Abaligeten szolgálok. A máriagyűdi zarándoklás történetéből írom a disszertációmat. Kísérletezem a gyalogos zarándoklással, szeretek hegedülni. Kedvenc sportom a csapatfrizbi.

Hobar

Hóbár Csaba

2002-ben – még főiskolásként – kezdtem az Abaligeti Plébánián szolgálni. 2004-től végzem a plébánián a hivatal vezetését és a lelkipásztori munka segítését. Feleségemmel Orsival és négy gyermekünkkel, Borival, Jakabbal, Rebekával és Samuval a plébánia épületben lakunk. Szeretek futni és kosárlabdázni.

LorPet

Lőrincz Péter

2014 óta végzek igeliturgiát a Magyarszéki Plébánia terü­letén. Pécsett élek, a Horvát Gimnáziumban tanítok bio­lógiát, kutató biológusként Erdély hagyományos gyógy­növényismeretének gyűjté­sében veszek részt. Minden évben részt vállalok a Győr­ből Tihanyba tartó bencés if­júsági zarándoklat szervezé­sében. Szeretek röplabdázni, túrázni, és csendes lelkigyakorlatokra járni.

Bontovicsne

Bontovics Jánosné Rába Mária

Néhány éve az abaligeti templomban kántorként tevékenykedem. Eközben Pécsett tanítok zenei tárgyakat középiskolában és az egyetemen. Szabadidőmben szívesen olvasok.

Bertaldó Józsefnébabi

Komlón élek, még Ligeten dolgozom óvónőként, de hamarosan nyugdíjba megyek. 2014-től szolgálok Magyarszéken és környékén kántorként. Hobbim a zenélés, a kóruséneklés. Tagja vagyok egy komlói kórusnak és a magyarszéki templomi kórusnak.


Harag Márton katekéta

Harag Márton

Harag Márton vagyok friss házas és frissen végzett hittanár és teológus. Jelenleg Pécsett élek feleségemmel, aki cselló tanár. Szabadidőmben olvasok, kerti munkákat végzek, túrázom és focizom.  2020 őszétől hitoktatok a Magyarszéki Plébánia iskoláiban és óvodáiban.

Zajácz GáborZajácz Gábor parókus, katekéta

1976-ban születtem, három gyermek boldog édesapja vagyok. 2016. július 1. napjával
nevezett ki Kocsis Fülöp érsek-metropolita a Pécsi Görögkatolikus Egyházközség parókusává.
Általam személyesen ismert és szeretett előd- paptestvéreimet követve nagy megtiszteltetésként élem meg ezt a szolgálatot. Szeretek gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozni, ezért örömmel fogadtam el a felkérést, hogy 2020 őszétől az Abaligeti Plébánia iskoláiban és óvodáiban hitoktassak.